Mindennapi csodák

Egy rövidebb héten vagyunk túl, ugyanis a pénteki napot nemzeti ünneppé nyilvánították a Királynő platina jubileumának, azaz 70 éves uralkodásának tiszteletére. (Aki ezzel egyébként a leghosszabb uralkodási ciklust tudhatja magáénak a brit történelemben). A munkáltatóknak nem kellett kötelező jelleggel szabadnappá nyilvánítani a pénteket, azonban szerencsére mindkettőnk megkapta, így kicsit kikapcsolódhattunk.

Több rövid kirándulásunk, sétánk is volt az elmúlt hónapokban, amelyek azonban nem elegendőek egy önálló blogposztra, így úgy gondoltuk, készítünk egy kis összefoglalót ezekből a pillanatokból – jó szórakozást a mindennapi csodák nézegetéséhez!

Egyik legutóbbi kirándulásunk a japán kert volt (fent), amely nem egész egy órányi autóútra van Edinburgh-tól (Japanese Garden at Cowden). A kertet Ella Christie, egy skót felfedező-utazó alakította ki egy japáni kirándulása után – érdekesség Elláról, hogy ő volt a első nyugati nő, aki találkozott a Dalai Lámával. A kertet 1955-ben nyitották meg a nagyközönség számára, nem sokkal később azonban máris jelentős renovációra szorult, ugyanis 1963-ban fiatalok betörtek a kertbe, leégették a teaházat és a hidakat. A kert a mai napig közkedvelt esküvői helyszín és a japán kultúra autentikus megjelenítése a skót világban.

Nem kell azonban egy órát sem utazni ahhoz, hogy hasonló természeti szépségeket lássunk – különösen szeretjük a tavasz beköszöntét Edinburgh-ban:

Természetesen a tengerparti séták és az ebédidei-késő délutáni séták sem maradhatnak el:

Szép napot Mindenkinek, hamarosan újabb kalandokkal jelentkezünk!

Hozzászólás