Az életmentő séta

A második munkanapunk felénél – mivel két részletben dolgozzuk le a kb. 10 órát – elmentünk sétálni egyet a gyönyörű városba. Erről készítettünk pár fotót, melyet kis sztorikkal próbálunk “élőbbé” tenni.

img_0307
Highland Hotel

Ez a munkahelyünk és lakhelyünk, innen indultunk el. A három emeletes, 1896-ban épült szálloda nem véletlenül a város egyik látványossága.

IMG_0306.JPG
Kis patak a város szívében

 A városban és a környéken nem egyedülálló látvány az ilyen, vagy ehhez hasonló kis patak, vízesés. Több olyan telket is látunk, amiken keresztülfolyik a jéghideg, kristálytiszta forrásvíz egyenesen a hegy tetején lévő forrásokból. Egyébként az ehhez hasonló lépcsőkből is találni jó néhányat (legtöbb tök egyforma), amiken keresztül le lehet vágni a városba vezető kacskaringós hegyi utakat. A sokszor hajtűkanyar-szerű fordulókkal és ívelt kereszteződésekkel teletűzdelt úthálózat megértését tovább nehezíti a bal oldali közlekedés okozta átláthatatlanság.

IMG_0242.JPG
High Street

A hegyről leérve ez a látvány fogad minket, egymást érik a boltok, általában sok ember van az utcákon, de minden nagyon tiszta és átlátható. A boltok kirakata vagy felirata azonnal sugallja számunkra, hogy most egy drogéria, pub, étterem vagy háztartási bolt van előttünk. Nem kell gondolkozni rajta, hogy be merjünk-e menni, mert szinte mindenhol mosollyal fogadnak és megkérdezik, hogy segíthetnek-e.

IMG_0231
Volunteer Arms (nagyon kedvelt helyi Pub)

A sétálóutcán a pubok, éttermek, ruhaboltok, vagy kávézók mellett található boltok közül jó párban megfordultunk és a háztartási boltokban nagyot néztünk a hihetetlen választékon. Rengeteg cikkcsoport megtalálható ott, de az egyetlen dolog amiért mentünk volna – a hajszárító – az nem volt. 😀

morrison-supermarket
Morrisons bevásárlóközpont

A célunk a képen látható bevásárlóközpont volt, amit leginkább a Tesco vagy az InterSpar felépítéséhez hasonlítható, de itt nagyobb (jóval nagyobb) választék van, illetve a kasszák mellett gyorséttermi jelleggel melegételt, szendvicseket, kávékat is lehet helyben fogyasztani a vásárlás után. Az alapvető fogyasztási cikkek eddigi összehasonlításaink szerint 10-30%-al magasabb áron elérhetők, mint a hazai termékek, de itt vannak kivételek, méghozzá nagyon meglepőek néhány alkalommal. A mennyiséget vásárlókat mindig ösztönzik “3-at vihet 2 áráért” akciókkal. Így akadtunk rá 100%-os, minőségi naracslére, amit literenként ~330Ft-ért vettünk, ami otthon alsó hangon 420Ft.

IMG_0351.JPG
The Parade (a város egyik tere)

Hazafelé – immár teli hassal és bevásárlótáskákkal – az alábbi téren vitt keresztül az utunk. Ezt a látványt mindenképp meg akartuk osztani veletek. Ezzel a zöld gyeppel olyan, mint egy mesevilág. A rendezettséget nem is kell talán említenem, de egy valamit talán igen, ami lehet, hogy a rendezettséget segíti elő. Rengeteg a tájékoztató tábla. Mindenben segítenek a táblák. Például a kutyagumi felszedésére egy nagyon egyszerű felirat figyelmeztet a sűrűn kihelyezett kukák tetején: “Te kutyád. Te piszkod. A Te £80 (kb. 30eFt) büntetésed.”

IMG_0321.JPG
Főbejárati ajtó és kilátása

“Hazaérve” ilyenkor már neki is állunk készülődni az esti műszakra, nem sok időnk marad enni, vagy pakolni. Kicsit tartjuk a kapcsolatot a családunkkal, beszélgetünk ismerősökkel vagy posztot írunk. 🙂

 

Hozzászólás