Az ebéd fogalma

Aki Nagy-Britannia területére lép és hosszabb ideig maradna, készüljön fel, hogy az étkezési szokásait kénytelen megváltoztatni. Legalábbis, akinek a tradicionális magyar étkezés a megszokott.

Az ebéd itt nem létezik abban a formában, mint otthon. A városban található éttermek inkább szendvicseket, kisebb fogásokat, vagy készételeket szolgálnak fel egy féle “nap levese” mellé. A reggeli viszont bőséges, a tradicionális angol reggelivel akár egész nap is ki lehet bírni a szintén bőséges, és rendre több fogásból álló vacsoráig.

Mivel a beosztásunk egyelőre nem engedi, ezért nagyon ritkán reggelizünk bőségesen, viszont amint Ákos végez a reggeli műszakkal, irány a város. Megyünk ebédre vadászni.

Egy nap, talán kedden, rá is böktünk egy étterem/pub-ra, hogy oda jó lenne bemenni, mert éhesek is vagyunk, meg esik is. Be is mentünk a “The Grog & the Gruel” nevű helyre, ahol hosszas találgatás után Timi egy pizzát rendelt, Ákos pedig egy csomagot választott, aminek a lényege, hogy két szendvics mellé kapsz egy kávét és egy levest. Itt kezdődtek a gondok 😀

Ilyen feje van annak, aki nem tudja, hogy milyen összetevőkből álló levest rendel az egyébként nagyon finom szendvics mellé. A két összetevő a paszternák és a gyömbér volt. Az ízélmény felejthetetlen volt, de nem az étel minősége miatt, inkább az hogy felkészületlenül ért a kicsit csípős fehérrépa-ízvilág. Szóval a levesekkel csak óvatosan, érdemes ELŐTTE kiguglizni az étel nevét, mert biztos lesz rá találat, vagy fordítás.

Említettük már, hogy az alap élelmiszerek szinte egy árban vannak a hazaival, viszont az éttermi étkezés jóval drágábbnak mondható az otthoni mércéhez képest. Az alábbi Tagliatelle Carbonara nagyon finom volt, viszont az ára £9,45 (kb. 3500 Ft) az üdítő nélkül. Egy átlagosnak mondható helyen egy hamburger vagy egy főétel szintén £10 körül van, tehát érdemes az étterem elé kirakott menün nézelődni, mielőtt fizetéskor ér minket a meglepetés. 🙂

 

Engedelmetekkel megragadnám az alkalmat, hogy bátorítsalak Bennetek a hozzászólásokra, főleg a téma tekintetében. A fejünkben sok minden kavarog ötletként, jó lenne látni, hogy ebből Titeket mi érdekel a legjobban. Szóval, ha kifejezetten tetszett egy poszt témája, vagy stílusa, bátran dobjatok egy kis véleményt róla a bejegyzés alá. Innen tudni fogjuk, hogy mi érdekel Benneteket. Illetve nagyon köszönjük a 8 követőnknek és a napi 100 körüli látogatottságot is Nektek.

Az ebéd fogalma” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Nagyon tetszenek a bejegyzéseitek! Engem személy szerint minden veletek kapcsolatos téma érdekel!
    Rendkívül sok kitartást és erőt kívánok!
    Várom az újabb bejegyzést!
    Puszi

    Kedvelés

Hozzászólás