Végre egy kis hazai

Az ebédről már szó esett, ezért mesélünk kicsit a többi étkezésünkről is. Saját konyha vagy főzőfelszerelés híján leggyakrabban általunk készített szendvicseket, gabonapelyheket és egyéb hasonló, főzés nélküli ételeket eszünk, illetve a szálloda konyhájáról tudunk ételeket rendelni reggelire vagy vacsorára.

A szendvics legfontosabb alapanyaga a kenyér, amiből – kés híján – szeleteltet veszünk, és bátran kijelenthetem, hogy nagyon finomak és sokáig puha maradó kenyereket találtunk eddig. A kenyérre kenhető termékek, margarinok már nem annyira egyértelműek, mint a kenyér, de nagyon finom teavajakat és 50-50% vaj/margarin keveréket találtunk. A sajtkrémek (Cottage Cheese) és kenőmájasok (paté) ízvilágából egyelőre nem nagyon sikerült számunkra megfelelőt találni.

A szendvicsfeltétekre egyáltalán nem lehet panaszunk, nagyon nagy választékban találunk felvágottat, sajtot és zöldségeket. A borítóképen látható felvágottak között feltűnhet valami, ami minket is meglepett. Nagy mosollyal néztünk össze, amikor a kezünkbe akadt a Morrison’s-ban (helyi bevásárlóközpont) pár magyar gyártású kolbász, szalámi és snack kolbász is, amiből gyorsan vettünk is magunknak. A helyi ízekkel nincs semmi baj, nagyon finom ételeket ettünk (kivéve azt a levest :D), de mint sok mást, ezt az ízvilágot is szokni kell.

Egy másik érdekesség egy kukoricapehelyhez kapcsolódik, amit a Tescóban vettünk. Nézegetés közben találtunk egy 500gr-os, sima pelyhet, ami mindössze 40p (kb 150Ft) volt. El is hoztuk, azóta is kiváló reggeli, a szintén olcsó, de nagyon finom mézzel és tejjel.

Amiből itt nagyon sokféle van és otthon nem igazán ismertük vagy próbáltuk, az a Noodle Soup (tésztaleves). Mindegyik boltban egy polc tele van mindenféle poharas levessel, amit csak fel kell önteni meleg vízzel és meg kell enni. Villával. Elsőre furcsa volt, de tényleg finomak, de azért egy tyúkhúslevessel sosem ér fel. 🙂

Tehát ne aggódjatok, éhen nem halunk. Itt is meg lehet találni a megfizethető, minőségi ételeket, csak egy kis idő és gyakorlat kell hozzá. Már csak egy jó kávé kellene…

Hozzászólás