És megvan a kávé is!

Vééégre megtaláltuk a kávét, amit kerestünk. Miért volt olyan fontos? Háttértörténet következik. 🙂

Ákos nagyon szereti a kávét, Timi is megiszik reggelente egyet és nagyon szeretjük az ízét, akár feketén, akár habosan vagy tejesen. A kávéfőzőt otthon hagytuk, mondván itt is van kávé, elvégre ez egy hotel. Háát nem. Ahogy sok mindent másképp csinálnak, a kávét is másképp isszák errefelé.

Először is. A hotelben csak “granulátum” kávé van, amit meleg vízzel felöntve, nagyon hosszan, amerikai stílusban isznak. A boltok polcain sokféle ilyen “gyorskávé” található, őrölt viszont annál kevesebb, mert mint kiderült, a kotyogós vagy villanyos kávéfőző szintén csak otthon megszokott. A szemes kávé egyenes ritkaság, pedig abból frissen darálva készülnek a legfinomabbak.

A város főutcáján nagyjából 4-5 kávézó van, amiből az egyik egy Costa, amit talán otthon is láthattunk már, ahol a többi nagy üzletlánchoz hasonlóan viszonylag magas árakkal működnek. (Ki szeretne naponta 1300 Ft-ot kifizetni 1 közepes latte-ért..) Kipróbáltunk pár helyet, és végül egy helyi, kisvállakozásban működő kávézóban végre az isteni kávét kaptunk mindketten egy hatalmas mosoly kíséretében. 🙂22853193

A hely neve Aroma Café, és a nagyon finom kávé mellett hihetetlen süteményválaszték is van, ami helyben, vagy – ahogy itt nagyon sokan – elvitelre is lehet kérni. Nagyon megszerettük a helyet, amikor időnk engedi, le is ugrunk egy kávéért, mert csak kb. 5 percre van a szobánktól. Árban a kávé sokkal kedvezőbb (kettőnknek ~1200Ft), az árrés láthatóan a süteményen van, de azokat is érdemes kipróbálni, mert nagyon finomak vannak. 🙂

Hosszú távon persze nem fenntartható a napi kávézóba járás, így muszáj lesz vennünk egy kávégépet, amit műszaki bolt híján csak interneten keresztül lehet megrendelni. Ezt várhatóan a közelgő hetekben, miután lesz bankkártyánk, meg is tudjuk ejteni.

 

Hozzászólás