Kirándulás Inverness felé, 3. rész

A mai harmadik részben az Inverness-i látnivalókat mutatjuk be Nektek, mert a város tényleg nagyon szép és tele van látnivalókkal.

A GPS-nek hála találtunk egy bevásárlóközpontot, aminek a parkolóházában le is tudtunk parkolni. Ekkor már 13:00 után jártunk és reggelivel a gyomorban már nagyon örültünk volna egy kis kajának. Az Eastgate Shopping Centre szerencsére tartogatott számunkra pár éttermet, így gyorsan be is dobtunk egy minipizzát a Pizza Hut-ban.img_0664-3

A bevásárlóközpont épülete méretre a győri Árkád, de az alaprajz sokkal érdekesebb. Az épület beleilleszkedik a város látképébe és több utca is keresztezi. Egy kicsit fura is volt, hogy nem “kockaépület” és nem lehet minden zugába eljutni minden emeletről, de a bejáratok és a parkoló nagyon okosan van elhelyezve.

Eastgate-Shopping-Centre-3

img_0702-1

A finom ebéd után sétáltunk a városban, elvégre nem egy bevásárló központot nézni jöttünk, de jó tudni, hogy mi van benne, miket lehet itt beszerezni, ami mondjuk egy kisvárosban nincs. Az Eastgate-ből kilépve rögtön a sétálóutcán találtuk magunkat és célunknak a várat tűztük ki, ami 7 percre volt gyalog. Vacilláltunk rajta, hogy visszamenjünk-e a kocsihoz a kabátokért, de a 13-14 °C és az időnkénti napsütés miatt inkább csak pulóverben vágtunk neki a városnak. Nem bizonyult rossz döntésnek, bár helyenként a szél kicsit hűvös volt már, ami nem meglepő tekintve, hogy október közepe van. Tudjuk, hogy mindenre ezt a jelzőt használjuk, de ez a város is gyönyörű. A sétálóutca tiszta, nagyon szép épületekkel körülvéve.img_0667-4img_0665-3

Mindenféle bolt van. Van olyan használt cikk bolt, ahova bárki beviheti az elektronikai kütyüit (telefon, tablet, konzol, kontroller) és cserélhet másikra, vagy pénzt kap érte. Ugyanitt szívesen látnak használt DVD-ket, megunt CD-ket, fülhallgatókat. Emellett a gyorséttermek, butikok, drogériák és kávézók is szép számmal megtalálhatóak a belvárosban.

img_0834

A várhoz felérve csak tátott szájjal bámultuk a kilátást, ami a városra és környező hegyekre nyílt. Tudták, hogy hova kell építeni a jelenleg bíróságként működő épületet.

img_0691-2img_0686-1img_0694-1img_0684-3img_0847-1img_0843-1img_0851-1

A várnál elég sokat álltunk és bámultuk a tájat, fényképeztünk és azon elmélkedtünk, hogy ez most tényleg valóság-e. Néha van az a furcsa érzés, mintha mindez idegen lenne, nem is velünk történne, de aztán jön a feleszmélés, hogy ez tényleg egy észak-skót város és mi tényleg egy jobb kormányos autóval a Loch Ness mellett jöttünk ide.

Ezek után még bementünk pár boltba körülnézni, és lassan el is indultunk hazafelé. Amennyire napsütéses volt a nap, annyira volt esős az este, de minden probléma nélkül hazaértünk és élményekkel gazdagabban tértünk nyugovóra. Az biztos, hogy ilyet még csinálni fogunk, elvégre itt tényleg sok dolog van, amit itt látni lehet, bár áprilisig állandó esőt mond. 🙂

Hozzászólás