Peebles

Hozzánk már beköszöntött az ősz, reggelente és esténként 9 fokig lehűl a levegő, egyre többször támad fel a szél és a jó meleg napsugarak vesztettek erejükből. Úgy döntöttünk, mielőtt bekövetkezik az igazi évszakváltás, még kihasználjuk ezt a szeptemberi hétvégét, amely az előző két héttel ellentétben gyönyörű időt, 15 fokos meleget hozott. Vasárnapi néhány órás kirándulásunk célpontjául Peebles városát választottuk.

Peebles Edinburgh-tól pontosan délre helyezkedik el és kicsit több, mint 8000 lakossal rendelkezik. Itt folyik a Tweed és az Eddleston folyó -ezutóbbit a helyiek csak “Cuddy”-nak hívják. Több kijelölt gyalogút vezet keresztül a városon és körülötte is, kiváló lehetőséget nyújtva a természetbarátoknak a környéken barangolásra.

img_2569

Mi magunk is meglepődtünk, mennyire idilli kis város – nem épp nyüzsgőnek mondanánk, tökéletes kikapcsolódás, egy napos kirándulás Edinburgh-ból.

A városban található egy híres cukrászda, amely egyben iskola is: a Cocoa Black, amelynek alapítója és tulajdonosa Ruth Hinks, az Egyesült Királyság világhíres csokoládé-mestere, a UK Chocolate Masters cím birtokosa (a World Chocolate Masters egy egyébként egy háromnapos versenysorozat – bár mi nem igazán vagyunk szakértői ennek a területnek, az internet szerint Ruth meglehetősen tiszteletreméltó karriert futott be). Az iskolát (The Chocolate and Pastry School) és cukrászdát egyébként Edward herceg nyitotta meg 2016-ban.

Mondanunk sem kell, azért ezt ki kellett próbálnunk. Timi egy feketeerdő-desszert és egy narancsos forró csokoládé mellett döntött, míg Ákos egy málnás-csokoládés kreációra és egy kávéra szavazott. A forró csokoládé nagyon finom volt, a sütemények sem voltak rosszak, de ha teljesen őszinték szeretnénk lenni, lenyőgözve nem voltunk, ettünk már jobbat. Mindenesetre megérte, itt is jártunk már.

Jelentősen megemelkedett cukorszinttel autóba ültünk hát és hazamentünk, átadtuk magunkat a vasárnapi sziesztának.

Szép hetet Mindenkinek!

Hozzászólás