Novemberi séták

Ismét nem jelentkeztünk már egy kis ideje – örömmel jelentjük, hogy jól vagyunk és minden rendben, csupán kicsit elnyeltek bennünket a szürke őszi-tél eleji hetek. A szigorítások ellenére szerencsére ki tudtunk kissé mozdulni és november utolsó két hétvégéjét egy-egy hosszabb erdei, illetve tengerparti sétával töltöttük.

A múlt heti séta helyszíne meglepetés volt Timi számára: Ákos vezetésével felkerekedtünk és egészen a Bobcat Alpaca Farm-ig mentünk, ahol – természetesen előzetes foglalás alapján – a vállalkozó szelleműek egy másfél órás alpakka-sétáltatáson vehetnek részt. Sajnos jelenleg hónapokra előre beteltek az időpontok, de természetesen árgus szemekkel figyeljük a foglalásokat, hiszen ezt semmi pénzért nem hagynánk ki!

A farm a Pentlands hegységrendszer szívében, Edinburgh dél-nyugati részében helyezkedik el. A Pentlands számos, változó nehézségű túraútvonalat kínál a kirándulni vágyóknak mintegy 32 kilométeren át. A kissé esős-sáros idő ellenére mi is tettünk egy kisebb sétát:

Eláztunk, de megérte.

A mai sétánk a jelenlegi kedvenc tengerpartunkra, Tyninghame-re vezetett. Az elmúlt két hétben általában enyhébb, esős idő volt – ma hideg, viszont gyönyörű napsütéses.

Mint láthatjátok, velünk tehát minden rendben – a színfalak mögött kicsit már készülünk a karácsonyra, itt ugyanis a többség már december első hetében felállítja a karácsonyfát és fényekkel, dekorációval ünnepivé varázsolja a hangulatot, mondván, hogy ha csak december 24-re készül el mindez, nincs is igazán idő élvezni. Idén mi is csatlakozunk az itteni hagyományokhoz és kicsit előbb állítjuk fel a fát. Elvégre egy ilyen év után különösen szükség van egy kis extra adag ünneplésre, úgyhogy legközelebb karácsonyi előkészületekkel jelentkezünk.

Köszönjük, hogy még mindig Velünk tartotok, vigyázzatok magatokra!

Hozzászólás