Kertek, kastély, karácsony

Már csak néhány nap és itt a várva várt karácsony! Itt már nagyon érződik, hogy mindenkinek szüksége van egy kis pihenésre és megváltásként várják (várjuk) a néhány nap szünetet. Az ünnepek idejére enyhítettek a korlátozásokon és három háztartás találkozhat egy fedél alatt december 23-27 között – sokak szerint mindez ahhoz vezethet majd, hogy az ország januárban egy újabb teljes lezárás elé néz.

Timinek az idei évre véget ért a munka, Ákos már csak néhány napot dolgozik a két ünnep között. Egy kis karácsonyi hangulatot csempészve a mindennapjainkba, elhatároztuk, hogy idén végre megnézzük a Botanikus Kert karácsonyát – karácsonyi vásár ugyan nyilván itt sincs, de a szabad téren lévő Botanikus Kert nyugodtan megtarthatja a szokásos éves rendezvényét a korlátozások ellenére. Többektől is hallottuk már, hogy a “Christmas at the Botanics” (Karácsony a Botanikus Kertben) mennyire lenyűgöző, de az elmúlt két évben nem volt lehetőségünk elmenni. Ezt most pótoltuk és igyekeztük megörökíteni – már amennyire lehetett- a karácsonyi hangulatot a közel egy-másfél órás séta során:

A mai napon pedig egy másik kertet is meglátogattunk: az Edinburgh északi részén található Lauriston Kastély területén sétáltunk.

A Kastély jelenleg nem látogatható, de a kert ingyenes és nyitva a látogatók számára
Ákos lelkesedés a bambuszok iránt töretlen
A kert egy része az úgynevezett Kyoto Friendship Garden – egy japán kert, amely bár így is nagyon szép volt, tavasszal-nyáron igazán látványos

Szép hétvégét és kitartást Mindenkinek – nemsokára itt az Új Év!

Kertek, kastély, karácsony” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás