Akkor ez most…, …tényleg?

Fél Év Végi MiniMaraton 4. rész

A cím némi magyarázatot érdemel. A negyedik rész címében szereplő fél mondatokat sokszor ismételtük meg február 2-án, de azt mondják ez teljesen helyénvaló reakció ilyen helyzetekben, ugyanis aznap megvettük életünk első saját autóját. Íme:

IMG_1244
Vauxhall Insignia SRi 2012

Nem is tudjuk szavakba önteni, hogy milyen érzés ez, még talán a mai napig sem hisszük el. Régóta tervezgettük már, hogy milyen jó lenne majd egyszer, de talán egyikünk sem gondolta komolyan, hogy ez egy nap tényleg elkövetkezik. Végül is egy autóval sokkal egyszerűbb lenne a környéket felfedezni, elmenni kirándulni, vagy elmenni a fővárosba, ha éppen repülnénk valahova. Összedugtuk a fejünket és megegyeztünk, hogy Ákos elkezd nézegetni.

Ekkor jött a következő nagy kérdés, hogy milyet? Az számunkra fontos, hogy legyen biztonságos, megbízható, olcsón szervizelhető, olcsó biztosítható, de akkor nagy legyen vagy kicsi? Millió kérdés és egy csomó weboldal böngészése közben kicsi és nagy autókat is találtunk, ami megfelelne és a kifundált összegbe is beleférne.

Aztán további számtalan megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy legyen nagy, mert egy esetleges költözéskor sokkal könnyebben elférnénk benne, hosszabb úton kényelmesebb lenne, illetve Ákos dobos beállítottságát sem hagyhattuk figyelmen kívül, mert a jövőben talán ez a hobbi is újraéled. A dobot pedig egy kis kompakt autóba nem lehet bepakolni rendesen.

Ezekkel a feltételekkel eléggé leszűkítettük a kínálatot és találtunk rá erre az Insigniára. Biztonságos, kényelmes, olcsó fenntartású. Innentől gyorsultak a dolgok, mert Ákos talált egyet Invernessben. Közel is volt, keveset futott, tetszett is. Azon a bizonyos pénteki napon elmentünk, mentünk vele egy kört és meg is vettük és könnyeinkkel küzdve hoztuk haza. Még mindig ismerkedünk egymással, de nagy a szerelem annak ellenére, hogy “rossz oldalon” van a kormány. Sosem hittük, hogy az első autónk jobb kormányos lesz.

img_1412

A kormány elhelyezkedésén kívül a kormányon található jel is furcsa lehet egyeseknek. Ez egy Vauxhall (ejtsd: Vóxol 😀 ), ami teljesen megegyezik a német Opel márkával, csak a szigetországban ezen a néven árusították a teljes kínálatot.

Így, hogy már autónk is van, adódott a lehetőség, hogy a közeli, de gyalog nem elérhető közelségű helyeket akár hétköznap napközben is meglátogassuk. Így is tettünk. Mihelyst Ákos végzett a reggeliztetéssel, pattantunk az autóba és mentünk is a legközelebbi látnivalóhoz. Ennek egy részét fogjuk bemutatni a holnapi Harry Potter témájú bejegyzésünkben. Remélem már Ti is várjátok.

Akkor ez most…, …tényleg?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Sziasztok!
    Szorgalmasan olvassuk a bejegyzéseket, nagyon érdekesek. Az autóhoz gratulálunk, nagy élmény lehetett. Haza is jöttök vele egyszer?
    Puszi: Nelli, Csaba

    Kedvelés

    1. Nagyon köszönjük, hogy olvastok minket! Tényleg hatalmas élmény nekünk az autóvásárlás. A hazautazás is terveink közt szerepel, de egyelőre semmi konkrétat nem tudunk erről.

      Kedvelés

Hozzászólás