Harmadik reggel

Utazásunk harmadik reggele szintén korán kezdődött egy nagyon tartalmas reggelivel. A szobánkban – eddig számunkra egyedülálló módon – egy kávégép is volt, amit ki is használtunk és a közös terembe már kávéval a kezünkbe érkeztünk. A kiszolgálásra nem lehet panasz, nagyon kedvesek voltak és a tradicionális angol reggeli egy kibővített verzióját kaptuk, ami elegendő volt szinte egész napra, tekintve, hogy a “szokásos” tojás, bacon, kolbász, grillezett paradicsom, ketchupos bab és pirítós mellett most pirított gombát és black pudding-ot (itteni hurka) is felszolgáltak.

Miután magunkhoz tértünk a tartalmas reggeli után, gyorsan bepattantunk a kocsiba és elindultunk a Stonehenge kiállítási központba, ami kb. 15 percre található autóval. Arra számítottunk, hogy rengeteg helyen ki lesz táblázva és messziről látszik majd a központ és a kőformáció is. Na ez nem így volt. Kisebb dombok és lankák között haladtunk, táblák elvétve jelezték a közelben található világhírű köveket. Kicsit úgy éreztük, hogy bárhol lehetnénk Angliában, nem pedig a Stonehenge-től 5 percre. Aztán egy főútról letérve egy körforgalmon keresztül egy parkolóban találtuk magunkat, ahol az alábbi kép fogadott minket.

img_2049

A kép jobb oldalán a fogadóépület, ami otthont ad többek között egy kávézónak, egy boltnak és egy kisebb múzeumnak is. Lehetett érzékelni a parkoló méretéből, hogy sokkal nagyobb létszámra is számítanak főszezonban. Szemben a fák mögött egy futballpálya méretű parkoló, csak buszoknak. Most szerencsére nem voltunk olyan sokan, nem volt tolongás sehol.

A látogatóközpont egyébként egy nagyon szép épület, amiben a jegykezelők középen kaptak helyet, és az érkezésünk után az interneten vásárolt jegyekért valódi belépőjegyeket kaptunk. Mivel a belépés itt is időzónákban zajlott, és mi időben érkeztünk, mint mindig, még bőven volt időnk a látogatást megkezdeni, ezért volt időnk inni egy kávét, felfedezni kicsit az épületet.

img_2055
A kávéspoharat megtartottuk emlékként

A vásárolt jegyekkel ingyen lehetett parkolni, buszozni és az itt található múzeumot látogatni. Az épület mellől még nem látni a Stonehenge-t, mivel egy lanka túloldalán található kb. 15 percre gyalog. A kiépített betonúton buszok járnak 5 percenként, hogy az idősebbeket, csoportokat a kövekhez szállítsák vagy vissza alig 3 perc alatt.

Miután megittuk a kávét és elmentünk mosdóba (mert a kövek mellett nincs), úgy döntöttünk, hogy gyalog vágunk neki a kövek felé vezető útnak.

Hozzászólás