Beszéljenek a képek

Többször említettük, hogy Skócia – most épp természeti értelemben – nagyon sokrétű; hogy ugyanaz a táj gyakran naponta más-más arcát tudja mutatni. Úgy gondoltuk, készítünk Nektek egy képes összefoglalót arról, mit is értünk ez alatt.

Timinek szokásává vált, hogy a műszak kezdetén, közben vagy végén kicsit kifut néha a hotel elé, hogy megörökítse a szemben lévő hegyet. A recepció pontosan szemben helyezkedik el a bejárattal és így ezzel a varázslatos kilátással, így bármilyen jelenség közeledik, legyen szivárvány vagy egy a hegy elé beúszó felhőtakaró, első kézből élvezhető a recepcióról. Még maga sem tudta, mire lesz jó ez a rengeteg kép, de talán most hasznát vesszük – kezdődjön hát a vizuális utazás!

img_0396
Az egyik első kép, amit 2017 szeptemberében készítettünk, nem sokkal megérkezésünket követően: akkor még nem tudtuk, hogy a 3 D-s gomolyfelhők nagyon is gyakoriak errefelé…
img_1015
…hol “felhőösvényt” kialakítva felettünk…
img_2764
…hol tejszínhab-foltossá varázsolva az egész égboltot.
img_0391
Tiszta időben jó messzire ellátni – imádjuk, ahogy a nap első sugarai elkezdik megvilágítani a hegy tetejét…
img_1023
… és még jobb, amikor az egész hegyet teljesen “befedik”.
img_0509
Nem ritka látvány a szivárvány a Loch Linnhe fölött, azonban csak pár percig, sokszor szó szerint csak fél percig tart a jelenség.
img_1278-1
Ilyenkor aki csak tud, azonnal igyekszik kijönni, hogy megörökíthesse az alapvetően nem ritka, viszont igencsak múlékony látványt.
img_1230-1
2017 novemberében jelent meg az első vékonyka hótakaró a hegyen…
img_1226-1
… amelynek egy nappal azelőtt nyoma sem volt. Ez utóbbi kép november 23-án, míg az előző egy nappal később készült.
img_1814
A vastagabb hóréteg egész januárig váratott magára. Néhány napnál tovább nem igazán tartotta magát, hiszen nem egy kifejezetten magas hegyről beszélünk és aránylag enyhe tél volt.
img_1841
Van, hogy az egész hegyet eltakarja egy beúszó felhőtakaró…
img_0394
…és a felhők egészen alacsonyan kúsznak végig a tó fölött…
img_1827
…aztán minden szép lassan kitisztul, 10-15 perc múltán a felhők “odébbállnak”…
img_2611
…és csak a vakítóan kék ég marad utána, egyetlen felhő nélkül. Hihetetlen, hogy mindez valóban csak fél óra leforgása alatt történt.
img_0861
A naplementék nagyon különlegesek tudnak lenni errefelé is, a rózsaszín sokféle árnyalata feltűnt már…
img_2809
…sokszor szürkével és kékkel kombinálva…
img_2570
…mégis ez volt az egyik legszebb naplemente, amit a hotel elől láthattunk – többen voltak kint, sokan néztük együtt. Az egyik vendégünk, aki már hosszú évek óta jár ide, azt mesélte, ilyen szép naplementét még sosem látott itt.

Hozzászólás