Amerikába jöttünk – 1. nap

Az alvás nagyon jól jött a hosszú út után, kipihenten ébredtünk vasárnap helyi idő szerint 9 óra körül. A reggeli után úgy döntöttünk, kicsit ideje turistáskodni. (A reggeliről csak annyit, hogy nem az a kérdés, hány szelet bacont vesznek a vendégek, hanem hogy hány merőkanál bacont. Betévedtünk egy “kisboltba” is, ahol nem volt nehéz megtalálni a bacon-polcot).

Miután a közelben feltankoltunk palackozott vízből, elindultunk a “Downtownba”, ahol Atlanta nevezetességeinek jórésze található: Skyview (a London Eye-hoz hasonló óriáskerék), CNN központ, World of Coca Cola, Georgia Aquarium (a világ második legnagyobb, illetve Amerika legnagyobb akváriuma), kongresszusi központ, olimpiai park és nem messze az Atlanta Falcons amerikai focicsapat arénája.

Olimpiai Park
Olimpiai Park
A Coca Cola “otthona”
Ákos (jobbra) és Dr. John Pemberton (balra), a Coca Cola “atyja”
Mercedes Benz Stadium

Ahogy vártuk: itt is minden hatalmas. A CNN központ egy óriási épület, ahová jegy nélkül is be lehet menni, illetve nem túl vészes áron egy színfalak mögötti stúdiótúrán is részt lehet venni. Van egy elmaradhatatlan ajándékbolt (Cartoon Networkos ajándéktárgyakkal is, a CN központja is Atlantában található), illetve néhány gyorsétterem és kávézó, a felsőbb emeleti irodákban pedig zajlik az élő közvetítés, ahová természetesen nincs belépés.

Jót tett a kis turistás nap, azonban egy nagy dologgal kellett (és kell még mindig) megküzdenünk: az időjárással. Skóciában ebből a szempontból (is) megszoktuk a jót az elmúlt két évben. Amióta a szigetországban élünk, nem igazán éreztünk 29 foknál melegebbet – ezutóbbit is csak néhány nappal ezelőtt Edinburgh-ban, ahol évek óta nem volt ilyen hőség, igaz csak egy napig. Az atlantai 30+ fok, 70-80 százalékos páratartalommal tudtuk, hogy meleg lesz, de hogy ennyire…. olyan, mintha nem tudnánk levegőt venni. Az utóbbi két évben egyszer sem voltunk ilyen lengén öltözve és még így is folyik rólunk a víz. Kicsit talán kezdünk hozzászokni a meleghez, de hosszú ideig nem tudunk kint maradni és mindig kell hogy legyen nálunk víz.

Miután végeztünk a mini-túránkkal, gyorsan vacsoráztunk egyet a közeli bevásárlóközpont gyorséttermekkel teli emeletén, majd a szálloda felé vettük az irányt, hogy Ákos kipihenhesse magát első amerikai munkanapjára.

Nemsokára újra jelentkezünk következő napunkkal, szép napot mindenkinek!

Amerikába jöttünk – 1. nap” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás