Amerikába jöttünk – 3. nap

A szerdai nap az eddigieknél korábban kezdődött, ugyanis Ákosak reggel 7-re kellett mennie. Kissé furcsa volt a reggeli sötétség fél 7-kor, tekintve, hogy nyáron Edinburgh-ban már reggel öttől világos van (Atlantában 6.48-kor kel a nap, Ediburgh-ban 05.14-kor). Az is tény ugyanakkor, hogy ilyen látvány sem túl sokszor adódik ott reggel hétkor:

Ákos ismét belevetette magát egy újabb munkanapba, Timi pedig kicsit kihasználta, hogy neki nem kell dolgozni menni, majd 9 körül elment sétálni (a séta célja a kávé). Ja igen, a kávéról annyit, hogy nem nem igazán isszák az espresso-t, így kicsit azért mindig kihívás elindítani a napunkat. Általában a kis helyi kávézókat preferáljuk, de ebben az esetben jobbnak bizonyult a jól ismert kávézólánchoz fordulni.

Ákos a kora reggeli kezdésnek köszönhetően délután háromkor végzett, ami közel két órával többet jelentett a délutánunkból, így ezt a napot választottuk a Botanikus Kert felfedezésére. Nagy izgalommal vártuk, ugyanis nagyon pozitív értékeléseket olvastunk róla, “lenyűgöző”, “lélegzetelállító” és hasonló szuperlatívuszokkal jellemezték. Ráadásul most épp csak 65 % a páratartalom a 28 fok mellett, egész hűvös van!!

Nem kellett csalódnunk a Botanikus kertben, valóban egy idilli zöldövezetbe léptünk, csodás növény-költeményekkel, de azt hiszem, nem is ragozzuk, beszéljenek a képek:

Az esti órákban egy kissbb vihar is érkezett, így a Kert után visszahúzódtunk a szállodába, ahol ma sem kellett altatni egyikünket sem.

Szép napot mindenkinek!

Hozzászólás