Amerikába jöttünk – 6. nap

A pénteki nap teljes egészében turistáskodással telt, a Stone Mountain Park-ot látogattuk meg, amely Atlantától 20-30 percnyi autóútra található.

A park egy hatalmas terület különféle szórakoztató állomásokkal (főként gyermekekre, gyermekes családokra specializálódva, de mindenkinek kellemes sétát kínál) – a fő attrakció pedig a park közepén található “Stone Mountain”, amely egy hatalmas egybefüggő gránittömb. Gyalogút vagy libegő vezet fel a tetejére, ahol tulajdonképpen semmi izgalmas nincs, viszont szép a kilátás (régebben volt egy kilátó, de ez egy erősebb viharnak és heves széllökéseknek köszönhetően megsemmisült és már nem építették újjá.) Mi felfelé a libegőt választottuk, majd lefelé legyalogoltunk. Elég hamar megjárjató, kissé nagyképűen még azzal is viccelődtünk, hogy Skóciában ezt dombnak sem nevezik, nemhogy hegynek.

A gyalogút nem vészes, csupán arra kell figyelni, hogy a sziklás részek eső után eléggé csúsznak:

A nap egyik fénypontja a fél órás vonatút volt, amely megkerüli a hegyet:

A gránithegyet ma már szigorúan védik, régebben azonban bányászták, az orszàg több épületének (postájának) szolgált alapjául. A hegy falán található egy ikonikus vésett kép, amely 1972-ben készült el és három konföderációs alakot ábrázol: Jefferson Davies, Robert E. Lee és Thomas J. Jackson.

A vonatozás után megnéztük egy mester-üvegfúvó bemutatóját. Még minigolfozni is lehet a park területén, ezzel éltünk is – pontosabban elkezdtük, amíg el nem mosott minket a vihar.

Korán kellett zárnunk a pénteki napot, nem is igazán a vihar miatt, hanem szombati terveinknek köszönhetően. Szombaton ugyanis hajnali hatkor Atlantából New Yorkba utaz(t)unk, ahonnan este fél 10-kor indul(t)unk tovàbb – így még egy pipát tehettünk a térképünkre és körülbelül nettó hat órában végigrohan(t)unk New York City-n!

Hamarosan jelentkezünk az újabb beszámolóval, szép napot Mindenkinek!

Hozzászólás