November.

Immár egy hónapja nem jelentkeztünk – ennek egyik oka, hogy beköszöntött az év végi hajrá a munkában. Meglehetősen mozgalmas egy hónapon vagyunk túl; nem volt egyszerű az utóbbi hetekben zsonglőrködni az év végi munkahelyi hajtással.  A másik ok ennél sokkal gyakorlatiasabb – elfogyott a “tárhely” a honlapunkon. Így örömmel jelentjük, hogy egy kisebb fejlesztés után immár a vandorszarvas.com címen értek el minket. (Számotokra semmi sem változik, ugyanúgy  olvashatjátok a bejegyzéseket, csak immár reklámok nélkül, egy más webcímen). Ezen a péntek délutánon kissé lecsendesedtek a kedélyek, így nézzünk vissza kicsit, mi történt velük az utóbbi néhány hétben.

Bár a munka tényleg sok energiát kivett belőlünk, a hajtás ellenére igyekeztünk megtalálni persze az értékes perceket, megtalálni a pozitívat az őszi esős napokban és a korán kelésekben:

img_0553img_0362

Mivel november közepéig, szinte végéig az évszakhoz képest nagyon jó időnk volt, kirándultunk még hétvégenként – a legutóbb Aberdeenben jártunk. Aberdeen nagyjából két és fél órányi autóútra helyezkedik el, így általában nem egynapos kirándulás Edinburgh-ból – minket ez most nem zavart, délelőtt indultunk és este jöttünk is haza. Ha bármelyik helyi lakost megkérdezzük, mit gondol Aberdeen-ről, egyetlen szót fog válaszolni: szürke. Ez nem túlzás, mindenki, akivel beszéltünk, vállat vont, kicsit talán fintorgott és közölte hogy szürke, nem épp a helyiek kedvence. A mienk sem lesz, viszont egyszer érdemes megnézni – nyilván sokat segít, ha napsütésben és nem sötét (és szürke) esőfelhők között látogatjátok meg. Nekünk a szép idő nem adatott meg, de így is jót sétáltunk a szürke skót városban.

img_0613
A Marischal College lenyűgöző épülete a főtéren helyezkedik el, ahol a karácsonyi vásár is helyet kapott

img_0617img_0609img_0614

 

Aberdeen-i kirándulásunk óta még néhány nap ősziesen telt, aztán az időjárás téliesre fordult – reggelente már fagy, tegnapelőtt -3 volt, amely ma délutánra 10 fokra fordult, egy hatalmas éjszakai szélviharral érkezve. Az igazi tél nem csak az időjárásban köszöntött be: a bevásárlóközpontok karácsonyi fényekben pompáznak, az ablakokban megjelennek a karácsonyfák – a helyiek többsége ugyanis december 1-jén felállítja a karácsonyfát. A városban péntek és vasárnap között mozdulni sem lehet a vásár forgatagában és még a Coca Cola Karácsonyi Kamion is megérkezett egy napra Edinburgh-ba (egyetlen skóciai megállóhelyként – mondanunk sem kell, rengeteg embert vonzott már kora reggel, köztük minket is).

img_0506img_0516img_0511

A karácsonyi vásár az augusztusi fesztiválszezon után a második legnagyobb vonzerő:

img_0537img_0544img_0540

img_0545
Nem, ezt nem próbáltuk ki. 

Tény, hogy ez az időszak nagyon hektikus tud lenni. Időre meg kell vásárolni az ajándékokat, közeledik az év vége, amikor akarva akaratlanul is számot vetünk érzelmileg és anyagilag is, mindenki kicsit fáradtabb, mogorvább, nagyon vágyik arra a karácsonyi szünetre (és ezen nem segít, hogy sötétben indulunk munkába és sötétben érünk haza), szóval sok minden történik – a lényeg, hogy sose veszítsük el a humort!

img_0501

Boldog Mikulást és csodás csodás adventi készülődést kívánunk Mindenkinek, hamarosan újra jelentkezünk!

Hozzászólás