Egy hét nyár

Sokat szoktunk viccelődni azzal, hogy Skóciában csodás a nyár – mind a hét napja. Ez nyilván kicsit kisarkított, de nem áll teljesen távol a valóságtól. A nyár fogalma itt kicsit más értelmet nyer – számunkra, így négy év után, az elmúlt hét 22-23 fokos napjai kifejezett hőséget, papucsos-ujjatlanos-rövidnadrágos időt jelentettek. Ez az a hét, amikor a tengerpartok felérnek bármely mediterrán országéval és a képek alapján nagyon kevesen mondanák meg, hogy ez bizony Skócia. A parti homokban naptejben fürdő gyerekek építenek homokvárat míg pár évvel idősebb testvéreik első lépéseiket teszik meg a tengerben; sokan kutyát sétáltatnak, újra meg újra elhajítva nekik a labdát a hullámok közé; a sziklafal tövében egy nagy baráti társaság grillezik; nem messze tőlük egy idősebb bácsi áll önmagában a parti kagylókat tanulmányozva; a távolban pedig gyakorlott szörfösök birkóznak a tenger hullámaival. (Ezekből felettébb kevés látszódik a lenti képeken, igyekezzük elkerülni a “csúcsidőt” és inkább a kicsit csendesebb késő délutáni-esti órákat preferáljuk).

Az elmúlt napokban három partszakaszon voltunk, az egyik kedvencünk természetesen, Ravenslough Beach (nagyjából 40 percnyi autóútra tőlünk, North Berwick és Tyninghame közelében):

Másik választásunk egy szintén közeli partszakasz, Longniddry Beach volt:

Illetve egyik új kedvencünk, a Dunbar mellet elhelyezkedő Belhaven Bay, amely mindkettőnk rangsorában felkerült a top 3 listára:

Jól vagyunk tehát szerencsére, élvezzük a napokat (Covid helyzetjelentés: minden rendben szerencsére, megkaptuk az első Moderna oltást, a másodikat majd augusztus eleje táján kapjuk).

Reméljük Ti is jól vagytok – megyünk is, gyűjtünk még egy kis D-vitamint a téli hónapokra!

Szép hétvégét!

Hozzászólás